Al undervisning på skolen er tilrettelagt således at selve musikken og glæden altid kommer i første række - og altid foran noder og andet teoretisk stof.

Men undervisning i musikteori indgår i alle undervisningsforløb - og starter på et tidspunkt som underviseren bestemmer sammen med eleven.

Teoriundervisngen indgår som små indslag i timerne - det betyder at ingen undervisnigstimer på skolen består alene af teoretisk undervsing - medmindre eleven udtrykkelig beder om det.

Teoriundervisning på skolen tilbydes på forskellige niveauer - både for begyndere og for viderekomne.

For begyndere
Nedenfor kan hentes forskellige teoretiske materialer som kan bruges som supplement i undervisningen. De er hentet fra hjemmesiden for Lærerdudannelsen på Århus Dag- og Aftenseminarium.

For viderekomne
Jeg har lavet en fantastisk gennemgang af alverdens skalaer. Så hvis du virkelig brænder for forskellige kulturers melodik men mangler overblik over mangfoldigheden, så gemmer sig en skat lige der: Scales & modes

Et fantastisk site lavet af Mark Sabatella. Her findes al den teori som hjertet begærer vedr. skalaer, akkorder, improvisation osv: http://www.outsideshore.com/primer/primer/

Lær mere om mange spændende skalaer:
http://www.nordisc-music.com/skalalaere.pdf

Kaare Petersen, Væsentlige stiltræk i Jazz: 

Online musikkurser fra Jakob Jensen: 
http://jakobmjensen.dk/musikkurser/index.html

Harmonisering, Do-it-yourself guide (1. udg.) Af Thomas Lynnerup; EMU: 

Ċ
Misha Sakharoff,
8. okt. 2009 23.56
Ċ
Misha Sakharoff,
8. okt. 2009 23.53
Ċ
Misha Sakharoff,
8. okt. 2009 23.57