Skolen som vil gøre forskel

Vores musikskole er for elever i alle aldre fra 5 til 120 år - både børn og voksne! Vores faglige niveau er højt - undervisningen tilbydes på alle niveauer fra nybegynder, amatør til udøvende semi-pro og professionel musiker.

Vi gør forskel gennem vores helhedsorienterede måde at undervise på, som hviler på overordnede værdier - glæde, personlige og kropslige tilgang til undervisningen.


Helhedsorienteret
betyder, at undervisningen er opbygget efter tanken om "det hele menneske". Udover at lære at spille vejledes elever mod bedre forståelse af vigtige ting - at fornemme sammenhænge, at se helheder, at mærke og prioritere det vigtigste, at leve indre værdier ud - hvad enten det handler om musik, om private eller arbejdsmæssige sammenhænge. At være autentisk og troværdig som menneske, følge hjertet og gøre det der gør dig selv og andre mennesker glade. Er det ikke noget af det livet handler om?

Det synes vi selv, og gerne vil bidrage til at forbedre miljøet omkring - derfor arbejder vi med disse ting i vores undervisning. Hvilke metoder og hvornår vi bruger dem i forhold til hver enkelt elev er naturligvis meget forskelligt - og afhænger af elevens niveau og parathed.

Personlig tilgang til hver elev er det vi gerne vil være kendt for. Hvert undervisningsforløb skræddersys sammen med eleven, baseret på elevens niveau, musiksmag, personlige ønsker - og elevens vilje til at lære nyt. Med udgangspunkt i elevens niveau baseres undervisningen på den type musik som eleven interesserer sig for - rock, jazz, funk, reggae, pop, verdensmusik, viser eller noget helt andet? Eleven har i løbet af året mulighed for at prøve undervisning i flere instrumenter for at vælge det som tiltaler mest. Når vi arbejder med det vi kan lide - lærer vi at have sjælen med!

Glæde giver os energi til at leve livet - hvorfor skal undervisningen ikke også give os glæde og energi? Derfor har vi fokus på glæden - spilleglæden! Undervisningen er tilrettelagt således at eleven begynder at spille allerede meget hurtigt i forløbet. Vi har nybegyndere som starter med at spille lette stykker på deres instrument allerede efter 3-4 undervisningstimer, og kan spille et par musikstykker i en duet med læreren allerede efter 10 gange. At vække spilleglæden i hver elev ser vi som vores fremmeste opgave. Og på vej mod spilleglæden bliver vi bedre til at lytte - med lidt større ører som sidegevinst :)

Kropslig tilgang
betyder at vi lærer at føle musikken i kroppen. Det gælder alle instrumenter - uanset om eleven synger eller spiller guitar, klaver, bas eller percussion. Naturligt uanstrengt forhold til musikken læres gennem bevægelse - enkelte dansetrin for forskellige stilarter. Vi lærer at lytte til kroppens signaler - og undgå skader. Vi lærer at trække vejret sammen med musikken, koble tvivlen fra, tage pauser - og undgå stress.
Undersider (1): Om underviseren